Recept: High Protein Waffles | The Health House
PROTEIN WAFFLE RECEPT

Wordt dit jouw nieuwe favoriete ontbijt? Proteïne wafels gemaakt met vanille eiwitpoeder, griekse yoghurt, eieren en havermout. Ze zijn supermakkelijk te maken, absoluut heerlijk en perfect voor een eiwitrijk maar toch lekker ontbijt. Ook zijn ze mealprep-friendly. Voor iedereen die gefocust hun doelen probeert te halen in de gym kan het soms een gemis zijn om bepaalde lekkere dingen niet meer te eten. Een daarvan is voor mij wafels. Gelukkig kan je met dit recept toch nog op een gezonde manier genieten van lekkere wafels:

3 voordelen van deze wafels:
Ze zijn zo makkelijk te maken! Gooi alle ingrediënten in de blender, laat je wafelijzer zijn werk doen en smullen maar.

Deze wafels houden je lang vol omdat ze zijn gemaakt met havermout. Vanwege de vezels en langzame koolhydraten kan havermout ons helpen langer vol te blijven na het eten, waardoor we minder snel naar ongezonde snacks grijpen. Dus je zult je urenlang vol en voldaan voelen.

Het is het perfecte recept voor mealprep. Maak in het weekend een dubbele of driedubbele lading en zet ze in de koelkast of vries ze in voor een gezond ontbijt de hele week door.

INGREDIENTEN

bakspray: Rabeko zero butter spray
½ cup havermout
2 eieren
½ cup griekse yoghurt
1 scoop protein powder
½ tsp bakpoeder
½ tsp kaneelpoeder
¼ tsp zout

MACROS: kcal: 217 vet: 5 gr koolhydraten: 20 gr eiwit: 23 gr

INSTRUCTIES

STAP 1: Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
STAP 2: Meng in een blender alle ingrediënten samen en blend.
STAP 3: Vet het wafelijzer licht in met de van Rabeko Zero cookingspray.
STAP 4: Giet het beslag op het voorverwarmde wafelijzer en verdeel het gelijkmatig. Sluit de deksel en bak volgens de instructies van je wafelijzer.
STAP 5: Zodra de wafels goudbruin en knapperig zijn, haal je ze voorzichtig van het wafelijzer.
STAP 6: Serveer je eiwitwafels met pindakaas en banaan. (of evt andere toppings!)
STAP 7: Voel je vrij om dit recept aan te passen door ingrediënten als gehakte noten, bessen of chocoladeschilfers aan het beslag toe te voegen. Geniet van je wafels boordevol proteïne!